Vitafort VIII. teremfoci vándorkupa
2013-05-07


Immáron nyolcadik éve, megszakítás nélkül rendezzük meg terem foci tornánkat , amelyet ezúttal is nagy várakozás előzött meg. Vajon ki lesz 2013-ban ki lesz a VITAFORT vándorkupa nyertese, mentek a találgatások a vidám, önfeledt de mégis a sport lényegéből fakadóan eredménycentrikus napon.
Immáron nyolcadik éve, megszakítás nélkül  rendezzük meg  terem foci tornánkat , amelyet ezúttal is nagy várakozás előzött meg. Vajon ki lesz 2013-ban ki lesz a VITAFORT vándorkupa nyertese, mentek a találgatások a vidám, önfeledt de mégis a sport lényegéből fakadóan eredmény centrikus napon. Mivel minden évben úgy búcsúzunk a rangadótól, hogy „egy év múlva újra ugyanitt találkozunk”  bíztunk abban, hogy idén is hasonló „feelinget” élhetünk át. Nem csalódtunk.A tavasz első Vitafort partnertalálkozója évek óta a kispályás focitorna, jövetelelét óriási érdeklődés előzi meg.

Január óta több kedves Partnerünk folyamatosan érdeklődött a torna iránt, hogy mikor lesz, milyen formában kerül megrendezésre. Nem volt véletlen a kíváncsiság,  hiszen a hír „kiszivárgott”, vagyis lesznek változások a kiírásban.

A helyszín nem változott, az impozáns Dabas Aréna most is méltó hátteret adott a rendezvénynek.
A szabályokban viszont történtek változások. Azért, hogy a játék élvezetesebb, de inkább kiegyensúlyozottabb legyen, az alsó korhatárt 30 évben határoztuk meg.  Jó és szerencsés volt a döntés, annak ellenére, hogy néhány előző tornákon bemutatkozott csapat így nem tudott nevezni (pl.: a legutóbbi győztes, a TRI-AGRO –AGROMIX csapata) de a játék kiegyenlítettebb lett, az „örök fiatalok” is többet  szóhoz jutottak.  

A szokott menetrend szerint indult a nap.  A korábban érkező csapatokat a lelkes és profi rendezők által készített szendvicsek és meleg- hideg italok várták, de késésben lévők sem maradtak étlen-szomjan. A sorsolást követően a 10 csapat két csoportban kezdte meg a küzdelmeket Kulik Zoltán vezérigazgató megnyitója után.

08:15-kor kezdődtek meg a küzdelmek felettébb vidám és oldott hangulatban. Talán csak az első alkalommal részt vevő AGROMÉRA Zrt. csapata volt elfogódott az első mérkőzésén, de aztán ők is „vették a lapot” és nagyszerû játékkal rukkoltak ki.  Emlékezetes mérkőzést vívtak a DPMG.Zrt. csapatával, melynek vége (5:4) akár vízilabda mérkőzés eredménye is lehetett volna. 

De a többi mérkőzés is sok-sok izgalmat és nagyszerû gólokat, megmozdulásokat, egyéni  megoldásokat hozott.
Talán az eddigi kupatörténet legsportszerûbb tornája volt az idei (persze a bírók ítéleteivel kapcsolatban  szinte mindenkinek volt véleménye). Sajnálatos módon egy súlyosabb sérülés történt, amit egy-egy rossz mozdulat és nem szabálytalanság okozott.  A MEZORT Zrt. csapatában (Sárvárról jöttek) egy mérkőzésen gyors egymás után ketten is megsérültek, így a csapat csere hiányában és játékosának súlyos sérülése miatt visszalépett. Akkor úgy tûnt, hogy azonnali mûtét kell, de most már tudjuk, hogy nem került rá sor. Köszönjük nekik a részvételt és a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánunk!

A mérkőzések nem hoztak annyi gólt mint az elmúlt években,  de a színvonal nem csökkent. A mérkőzések alatt végig szak komentátorok értékelték a látottakat, hol a mikrofonba beszélve ,hol pedig csak a büfépultnál állva , folyékony kenyérrel a kezükben.

A nap végén újra " megdícsértük" a kiváló játékvezetőket  valamint a győztes CISZÖV’49 Kft. csapatát és az ünnepélyes díj átadások után  egymás tenyerébe csaptunk és jókedvvel az arcunkon láttunk neki megérdemelt késői ebédünknek, melyet a kiváló szakácsok mesterien készítettek el  és a szép (és vitatott) pillanatokat felidézve  köszöntünk el egymástól,  Partnereinktől, Barátainktól ahogy eddig mindíg:
                                                             
Helyezések:

1.   Ciszöv’49 Kft.  Cibakháza,
2.   Arany János Szövetkezet Alap
3.   Ibrány Tej-  Farm Tej Kft. Kemecse
4.   Agroméra Zrt, Érsekvadkert
5.   Vitafort Zrt. Dabas
6.   Csorvási Gazdák Szövetkezete
7.   DP Mg ZRt. Cegléd
8.    Solum Zrt. Komárom
9.    Hercegszántói Szövetkezet
10.  MEZORT Zrt. Sárvár

Kategóriagyőztesek:

Fair play:
Mezort Zrt. Sárvár

Rangidős játékos:
Adame Károly Agroméra Zrt. Érsekvadkert

Gól király:
Bozsonyik Péter Agroméra Zrt. Érsekvadkert
Törtei János Cibakháza

A legjobb kapus:
Gálik István Csorvási Gatdák Szövetkezete

Legjob mezőny játékos:
Bozsonyik Péter Agroméra Zrt. Érsekvadkert

Meccs eredmények:
Ibrány Tej- Farm Tej Kft.
Corvási Gazdák Szövetkezete
3:0
Vitafrot Zrt.Dabas
DP Mg Zrt. Cegléd
2:2
Mezort Zrt. Sárvár
Ciszöv’49 Kft. Cibakháza
1:4           Törölve

Agroméra Zrt. Érsekvadkert
Arany János Szövetkezet Alap
0:1

Ibrány Tej- Farm Tej Kft.
Solum Zrt. Komárom
1:1
Vitafort Zrt. Dabas
Hercegszántói Szövetkezet
1:0

Csorvási Gazdák Szövetkezete
Mezort Zrt. Sárvár
2:0           Törölve

DP Mg ZRt. Cegléd
Agroméra Zrt. Érsekvadkert
4:5

Ciszöv’49 Kft. Cibakháza
Solum Zrt. Komárom
2:1
Arany János Szövetlezet Alap
Hercegszántói Szövetkezet
3:0
Vitafort Zrt. Dabas
Agroméra Zrt. Érsekvadkert
1:2

Csorvási Gazdák Szövetkezete
Solum Zrt. komárom
1:0

DP Mg ZRt. Cegléd
Hercegszántói Szövetkezet
1:1
Ibrány Tej- Farm Tej Kft.
Ciszöv’49 Kft. Cibakháza
0:1
Vitafort Zrt. Dabas
Arany János Szövetkezet  Alap
0:1

Agroméra Zrt. Érsekvadkert
Hercegszántói Szövetkezet
4:0

Ciszöv’49 Kft. Cibakháza
Corvási Gazdák Szövetkezete
2:1