Hírek > VitaCow Roadshow 2014 - Országszerte nagy érdeklődés mellett

2020 maj 19


Ebben az évben is, immár a hagyományoknak megfelelően szakmai szimpóziumokra hívtuk a szarvasmarhatartókat. Az ország négy pontján, roadshow jelleggel, állandó előadókkal állandó témákat „boncolgattunk”. Ebben az évben az ellés volt a célkeresztben, nem véletlenül volt a témának és az egész programnak a mottója: „Fókuszban az ellés körüli időszak”.




Előzménye a programnak májusra nyúlt vissza, hiszen a Vitafort Országos Szakmai Partnertalálkozóján ezek a témák „munkamûhely” jelleggel fel lettek villantva. Akkor nem volt alkalmas se a hely, se az idő a témák részletesebb ismertetésére, ezért azt az ígéretet tettük, hogy ezt, immáron részleteiben is megtárgyalva, pótolni fogjuk. Erre került sor 2014. október 7-10.-e között, Hajdúnánáson a Tedej Zrt.-nél, Csorváson a Zrt. Rudolf Kastélyában, Belvárdgyulán a Belvárdi fogadóban és Agárdon az országos hírû Pálinkafőzde előadó termében.

A sikert garantálták a neves előadóink, akik az adott témát más-más szemüveggel közelítették meg.
Dr. Tóth Tamás, a Nyugat-Magyarországi Egyetem docense a 2014. termékdíjas Vitadex drencselő készüléken keresztül magát a drencselést, mint hatékony eszközt is bemutta. Dr. Gregosits Balázs a Vitafort Zrt. Kutatás-Fejlesztési igazgatója ezt a témát folytatva külön kitért a drencs termékekre, ezen belül is a legújabb fejlesztésû Fresh-Go Liquid termékre.

Majd a szünet után Dr. Kovács Ferenc állatorvos, független szaktanácsadó immár a gyakorlat oldaláról közelítve taglalta az ellés körüli időszak problémáit, és bemutatta azt monitoring rendszert, amelynek mûködtetésével segítséget tud nyújtani az ebben az időszakban jelentkező problémák megelőzésében.

Végül az utolsó előadásban Dr. Brydl Endre professzor és Dr. Könyves László tanszékvezető (SZIE – Állathigiéniai Tanszék, Budapest) az ebben az időszakban jelentkező anyagcsere zavarok és ezeknek diagnosztikai megelőzéséről tartott nagyon lebilincselő előadást.

A érdeklődés nagy volt, több mint kétszáz vendégünk volt a négy helyszínen és a levezető moderátoroknak,
Kulik Zoltán vezérigazgatónak és nekem igazán könnyû dolgunk volt, mert a jelenlevők érdeklődésükkel és aktivitásukkal jelezték, hogy témában új és hasznos dolgokat halottak, kaptak.


Folytatjuk 2015-ben!

Szegszárdy Imre
értékesítési igazgató
Vitafort Zrt.