Megkezdődött az átmeneti nemzeti tejtámogatás előlegfizetése
2013-12-13


Megkezdődött az átmeneti nemzeti tejtámogatás előlegfizetése. A jövőre esedékes tej átmeneti nemzeti támogatás egy részét még az idén kifizeti: 2,7 milliárd forintnyi támogatás kifizetése indul el, 4500 tejtermeléssel foglakozó állattartónak. Az utalások várhatóan 2013. december 31-ig lezárulnak.
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a jövőre esedékes tej átmeneti nemzeti támogatás egy részét még az idén kifizeti: 2,7 milliárd forintnyi támogatás kifizetése indul el, 4500 tejtermeléssel foglakozó állattartónak.
Az utalások várhatóan 2013. december 31-ig lezárulnak.A VM ígérete szerint igyekszik minden lehetséges segítséget megadni a hazai tejtermeléssel foglalkozó állattartóknak, hogy versenyképességüket megőrizzék, és egyre stabilabb anyagi helyzetbe kerüljenek. A mostani intézkedés illeszkedik az állattenyésztési ágazat megerősítése érdekében hozott kormánydöntések sorába. Az átmeneti nemzeti tejtámogatás kifizetését a 2013. december 7-én kihirdetett, az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás, valamint az ahhoz kapcsolódó átmeneti nemzeti támogatások igénybevételéről szóló VM rendelet szabályozza.

Forrás:www.agribusiness.hu

                          

Egervári Ildikó
marketing és kommunikáció
Vitafort Zrt.