Hírek > Köszönjük, hogy felkeresték a Vitafort standot

2020 maj 19


A hagyományoknak megfeleloen a VITAFORT ZRt. értékesítési csapata illetve vezetosége fogadta a szép számban érkezo partnereket. Társaságunk részvénytársasággá válásának 20. jubileumi évében nagy megtiszteltetés számunkra, hogy  Gráf József agrárminiszter úr is látogatást tett nálunk és elismerését fejezte ki társaságunk tevékenységét és eredményességét méltatva.



Gráf József agrárminiszter az esemény pénteki megnyitóján Hódmezovásárhelyen kijelentette:

”A válság nem érinti olyan súlyosan a mezogazdaságot, mint egyes ipari ágazatokat, a kormányzat feladata azonban, hogy segítsen a finanszírozási nehézségeken. A mezogazdaságban nem kell olyan súlyos, akár 50 százalékos kereslet-visszaesésre számítani, mint egyes ipari ágazatokban, a finanszírozás megnehezülése azonban problémákat okozhat – közölte az agrártárca vezetoje. Elmondása szerint a finanszírozási nehézségek ellensúlyozására négy új hitelkonstrukció indul, s megállapodás született az uniós hatóságokkal, hogy öt pályázati jogcím esetében már a szerzodéskötés pillanatában igényelheto lesz 20 százaléknyi eloleg. Hangsúlyozta, hogy a magyar mezogazdaság tavaly rekord exportárbevételt ért el, az 5,7 milliárd eurós kivitel 2 milliárd euróval haladta meg az importot. Két éve a baromfi és a sertés ágazat volt nehéz helyzetben, ma ezekben a szegmensekben kínálati piac alakult ki. A tejtermelok azonban az önköltségi árat sem tudják elérni jelenleg a piacon - mondta a miniszter.

A kiállításon szakspecialistáink tovább népszerusítették a tavalyi évben bevezetett YOUPIG malactápszer termékcsaládot, amely francia tulajdonosunkkal (InVivo/INZO) való együttmuködéssel került  termékpalettánkra. Az eltelt néhány hónap kiváló terep eredményeire alapozva még szélesebb körben szeretnénk ezeket a termékeket a sertéstenyésztok rendelkezésére bocsájtani.

                                                                   
                                                                   

A VITAFORT stand népszeruségét emelte az ALLTECH által szponzorált FEI 2010 Világ Lovasjátékokat hirdeto információs sarok. Társaságunk nagy örömmel tett eleget a felkérésnek, - a lexingtoni (Kentucky, USA) jövo évben megrendezésre kerülo rendezvény kizárólagos magyar takarmányozási partnereként - a rendezvény itthoni megismertetésére.