Hírek > Finomhangolás a tejelő tehenek takarmányozásában

2020 maj 19


Finomhangolás a tejelő tehenek takarmányozásában.


November 5-8.-a között tartottuk meg az immár hagyományosnak mondható, road-show jellegû szakmai szimpóziumainkat, melyeket az ország négy különböző pontján, a Hajdú-Bihar megyei Hajdúnánáson, a Békés megyei Csorváson, a Baranya megyei Belvárdgyulán valamint az utolsó állomáson a Fejér megyei Móron rendeztünk meg, kíváló helyszíneken.

Célunk, mint már a korábbi években is az volt, hogy nem több mint 30-40 fő részvételével szakmai megbeszéléseket, interaktív konzultációkat tartsunk olyan takarmányozási témákról, melyek a mindennapok gyakorlatában felmerülnek. A négy helyszínen megjelent közel 200 fő érdeklődése és aktivitása megerősítette bennünk, hogy jól döntöttünk mind a lebonyolítás, mind pedig a témaválasztás tekintetében.

A "Finomhangolás a tejelő tehenek takarmányozásában" mottóval elindított szakmai napok előadói igazi "finomhangolók" voltak a témában. Valamennyien egy témát más-más szemüvegen keresztül, saját területük tapasztalatai, eredményei alapján boncolgattak.



A bevezetőjében Kulik Zoltán, vezérigazgató illetve Szegszárdy Imre, értékesítési igazgató gondolatébresztőnek rávilágított arra, hogy milyen sok oka lehet a szarvasmarha takarmányozás, telepi menedzsment finomhangolásának a gyakorlatban. Akár egy tökéletesen megszólaló hegedû vagy egy tökéletesen hangzó zenekar,- ahol minden és mindenki a helyén van - a szarvasmarha telepeken is gyakorlatilag minden alkalommal hangolni kell, hogy a az összhangzás illetve az összteljesítmény a lehető legjobb legyen!

Ezt követően Gérard Bach úr, a francia Nutrilac cég képviseletében a PhysiO Lick márkanevû speciális nyalótömbök takarmányozási szerepét, technológiáját és a termékek legfontosabb jellemzőit mutatta, amely Sándor Szilvia, az INZO kiváló export menedzsere tolmácsolásában került a hallgatóság elé.



A rövid szünet után Dr. Gregosits Balázs a Vitafort kutatás-fejlesztési igazgatója mutatta be annak a három éves projektnek a részeredményeit, amelyet két partnergazdaságunkban végzünk és a témája a szárazonállási idő csökkentésének hatásai.

Miután a "tudományos szemüveggel" megközelített finomhangolást megismertük Dr. Tóth Tamás, a Nyugat-Magyarországi Egyetem docense következett, aki előadásában az új generációs adalékanyagok szerepét illetve az ehhez kapcsolatos, s az általuk kifejlesztett és tesztelt termékeket mutatta be.



Végezetül pedig a Vitafort Zrt. területileg felelős szarvasmarha szakspecialistái mindezek gyakorlati tapasztalatait, napi aktualitásokat és megoldásokat tártak a partnereink elé.

A témák kötetlenebb megbeszélésére az előadásokat követően kiváló lehetőség nyílott, amit a móri Geszler Családi Pincészetben még egy nagyszerû borkóstoló tett feledhetetlenné.


                    


                                      

Szegszárdy Imre
értékesítési igazgató
Vitafort Zrt.