A Vitafort Zrt. a válság ellenére jól zárja az évet
2010-12-17


A magyar takarmánypiac vezeto szereploje, a Vitafort Zrt. a válság ellenére jól zárja az évet – mondja Kulik Zoltán, a Vitafort vezérigazgatója. A vele készült interjúból kiderül az is, hogy a cég idén – csaknem ötven új partnerrel is szerzodve – közel 20 százalékra növelte arányát a piacon

                                  

A magyar takarmánypiac vezeto szereploje, a Vitafort Zrt. a válság ellenére jól zárja az évet – mondja Kulik Zoltán, a Vitafort vezérigazgatója. A vele készült interjúból kiderül az is, hogy a cég idén – csaknem ötven új partnerrel is szerzodve – közel 20 százalékra növelte arányát a piacon és a külföldi projektek mellett a magyarországi beruházásokat is folytatja.

- Hogyan zárja a 2010-es évet a Vitafort?

- Sorsdönto volt ez az esztendo, több szempontból is. Már tavasszal látható volt, hogy idén hangsúlyosabb lesz a Vitafort számára a növénytermesztési ágazat helyzetének alakulása, mint az állattenyésztésé. A gabona és a fehérjehordozók ára 30-50 százalékkal meg is emelkedett. Ez azoknak a partnereinknek, akik több ezer hektáron gazdálkodnak, jó pozíciót adhat. Vannak partnereink, akik ebbol profitálni tudtak, de sajnos többen vannak, akiknek nem termett meg a tervezett gabonamennyiségük, ezért vásárlásra szorulnak. A magyarországi hozamok sajnos jelentosen elmaradtak idén a megszokottaktól a rendkívül kedvezotlen idojárás miatt, s ez az egyik fo problémánk, hiszen ez a partnereinknél negatívan befolyásolta az évet.

Az interjút teljes terjedelmében a www.agribusiness, agrárhírek elsokézbol hirportálon itt olvashatja.

A riportot Tóth László Levente, a fotókat Ferenczy László készítette.

                                   

Egervári Ildikó    
marketing és kommunikácikó
Vitafort Zrt.