Hírek > A kocatartás fogaskerekei és az okszerû takarmányozás

2020 maj 19


Hagyományainknak megfeleloen idén tavasszal is megrendezésre került a nagy népszeruségnek örvendo Vitafort Sertés Takarmányozási Kerekasztal rendezvényünk. Idén a szakmai találkozók helyszínének a bikali Puchner kastélyszálló valamint a Nagykun 2000. Mg. ZRt. kisújszállási székháza adott otthont.
 



A tanácskozást Kulik Zoltán vezérigazgató úr, valamint Szegszárdy Imre értékesítési igazgató úr köszönto szavai nyitották meg.       
                                                                      

Ezt követon a francia InVivo NSA cég sertés takarmányozási szakembere, Samuel EON eloadása következett, melyben jónéhány igen hasznos elméleti és gyakorlati információt osztott meg a jelenlévokkel a tenyészkocák takarmányozási „gépezetét” illetoen.

  

A Vitafort szakembereinek eloadásait Balla Gyula kereskedelmi és fejlesztési szaktanácsadó, sertés szakspecialista nyitotta meg, eloadásában beszámolt a több mint egy éve bevezetett szolgáltatásról, a tenyészkocák energia tartalékának becslésérol, annak eddigi eredményeirol és tapasztalatairól.

                                                                    

Rövid szünetet követoen Bak Róbert sertés szakspecialista, szaporodásbiológus kollégánk a tenyészkocák és kocasüldok ivari muködésérol és a kritikus takarmányozási pontokról tartott eloadást, végezetül Bódi Zsolt sertés szakspecialista kollégánk foglalta össze az elmúlt 10 hónapban elvégzett mikotoxin laboratóriumi vizsgálataink eredményeit és összefoglalta a kártétel mérséklésének lehetoségeit.

     

Mindkét helyszínen számos kérdést tettek fel partnereink az elhangzottakkal kapcsolatosan, mely arra enged következtetni, hogy a választott témák érdekesek, hasznosak és aktuálisak voltak a jelenlévok számára.

                          

Köszönettel tartozunk minden partnerünknek, akik dacára a jelenlegi, kedvezonek semmiképpen sem nevezheto sertéstartási idoszaknak, idot szakítottak rendezvényükre és érdeklodésükkel, jelenlétükkel megtisztelték szakmai programunkat!

Reméljük az elhangzottakat közösen hasznosítani fogjuk!

        

Balla Gyula
sertés fejlesztési és értékesitési szakspecalista
Vitafort Zrt.